24.2.2018

Herrasväen pikkuleivät

Kevättä ilmassa. Aurinkoa ja sydämiä. Söpön pieniä, halkaisija 3½ cm, sydänaukko leveimmässä kohdassa 1½ cm. Vadelmamarmeladia välissä, sokeria pinnalla. Hyvää.






Herrasväenpikkuleivät (100 kpl)
  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 1 muna (lisää muna ja jatka vatkaamista)
  • 3 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohratärkkelystä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Anna taikinan kovettua tunti jääkaapissa. Kaulitse ja ota muotilla ympyröitä (3½ cm). Tee puoleen määrää pieni sydänreikä. Paista 200 C 4-5 minuuttia, korkeintaan reunat saavat ruskistua.

Täytä vadelmamarmeladilla. Kierittele erittäin hienossa Siro-sokerissa.

Ohje Ohratärkkelyspaketin kyljestä

3 kommenttia:

  1. Oi nää ovat ehdottomasti mun suosikkipikkuleipiäni! ♥ Ja näistä saa kyllä niin erinäköiset, kun tekee keskelle tuon kolon josta hillo pääsee näkymään. Todella kauniita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joskus tein pikkuleivistäkin sydämiä, mutta jotenkin nämä pyöreät kiehtoivat nyt enemmän
      http://pienitaykkari.blogspot.fi/2016/03/herrasvaenpikkuleivat.html

      Poista