25.2.2018

Salted caramel donitsit

Donitsien teko on kyllä nopeaa! Taikina vispilällä sekaisin, pursotus donitsipellille ja 7 minuuttia uunissa. Taikinan voi oikeasti tehdä näin pienenä, että saa vaan 12 kappaletta. Kuorrutuksen keittäminen kestää vähän pidempään. Paikalle sattunut nuoriso sai koristella nonparalleilla ja helmillä yksi ihmetteli, että onko nämä syötäviä vai ompelutarvikkeita :D

Donitsipellillä saa kaikista samankokoisia ja uunissa paistaminen on helpompaa kuin öljyssä. Fariinisokeri taikinassa ja kinuskikuorrutus tekee näistä hyviä. Kuorrute olisi saanut olla vähän paksumpaa ja paremmin kovettuvaa, pitää kokeilla joskus uudestaan, jos vaikka pidempi keittoaika auttaisi.

Iloista alkavaa viikkoa!











Salted Caramel Donitsit

Donitsit
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 70 g (1 dl) fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kaardemummaa (sekoita kuivat aineet)
  • 1 muna
  • 1 dl maitoa
  • ½ dl öljyä (sekoita muna, maito ja öljy keskenään ja sekoita sitten kuiviin aineisiin) 

Pursota taikina 12 öljyllä voideltuun donitsivuokaan. Paista 200 C n. 7 minuuttia. Ota heti pois uunista, kun ovat kypsiä. Liian kypsät ovat kuivia.

Salted caramel -kuorrutus
  • 140 g (2 dl) fariinisokeri
  • 2 rkl vettä (keitä sokeria ja vettä sen verran, että sokeri sulaa)
  • 2 dl vispikermaa (lisää kerma ja keitä koko ajan hämmentäen kunnes paksuuntuu,noin 15-20 minuuttia, tiputa tippa kinuskia kylmään veteen, jos se ei hajoa vaan pysyy tippana niin kinuski on valmis)
  • nokare voita
  • sormisuolaa (lisää voi ja suola)
Dippaa donitsin pinta lämpimässä kinuskissa ja koristele nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä donitseja! ♥ Oon kanssa tehnyt tällä reseptillä, ja saanut tuosta kuorrutteesta kyllä mukavan paksua, kokeile siis ihmeessä vaikka hitusen kauemmin keittää :)

    VastaaPoista