8.2.2018

Vegaaniset mokkapalat

Mikä on ihanampaa kuin istua kampaajalla ja toinen hipeltää sun hiuksia ja tekee rentouttavan päähieronnan? Samalla voit vielä nauttia kupin kuumaa juotavaa ja lukea uusimmat lehdet. Hei, täällähän on hyvä resepti! Vegaaniset mokkapalat!

Miten voi leipoa ilman kananmunia? Ilman lehmänmaitoa tai kermaa ja oikeaa voita? No näköjään ihan helposti ja testimaistelija ei edes huomannut eroa "tavallisiin" mokkapaloihin. Helppoa leipomista, kun ei tarvinnut edes munia vatkata.

Oikein perinteiset mokkapalat täällä ja hiukan modernimpi resepti täällä.


Kasvismargariinia, kaakaojauhetta, kahvia, tummaa sokeria, kauramaitoa ja jauhoja





Vegaaniset mokkapalat

Pohja
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 200 g sulatettua kasvismargariinia
  • 4 dl kauramaitoa
  • 3 dl tummaa sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suola (sekoita kahvi, margariini, kauramaito, sokerit ja suola)
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta (sekoita kaakao, vehnäjauho ja leivinjauhe ja lisää taikinaan, sekoita nopeasti, älä vaivaa)
Paista 175 C 20 minuuttia.

Kuorrutus
  • 50 g sulatettua kasvismargariinia
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 4-5 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta (vähempikin riittää minun makuun) (sekoita kaikki aineet ja lisää tarpeen mukaan nestettä tai tomusokeria, että saat sopivan paksuista)
Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja. Anna pinnan kovettua ja leikkaa palasiksi.

1 kommentti: