15.4.2018

Banaanikakku (vegaaninen)

Mustia banaaneja hedelmäkulhossa. Mitähän niistä tekis? Vain banaanikakku tuli mieleen, joten sen reseptiä etsimään. Päätin tehdän vegaanisen kakun ja ohje löytyi Chocochilin sivuilta. Erittäin helppo tehdä, ei tarvitse yleiskonetta, ei vatkainta, eikä edes vispilää. Kostumus on samantyylinen on Viski-taatelikakussa. Kakku paranee ja maustuu jääkaapissa seisoessa.

Kakku on  syöty ja taas on mustia banaaneja hedelmäkulhossa. Tämä taitaa olla salajuoni. Kukaan ei syö banaaneja, että saisivat kakkua :) Alan siis leipomaan.


Vehnäjauhoja, banaani, sokeria, kauramaitoa, margariinia ja mausteita





Banaanikakku
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1½ tl kanelia (sekoita kuivat aineet keskenään)
  • 2 kypsää banaania (soseuta haarukalla)
  • 2½ dl kauramaitoa
  • 1 1/4 dl margariinia (lisää banaanisoseen sekaan maito ja margariini ja kääntele tämä seos sitten kuivien aineiden joukkoon)
Paista 175 C voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa noin 45 minuuttia. Säilytä jääkaapissa.

Resepti Chocochili

1 kommentti: