29.4.2018

Vappukakku

Mikäs tässä kakussa on vappua? No ei mikään, paitsi tehty vapun aikaan :D Ja voihan nuo suklaakiehkurat kuvitella serpentiineiksi ja vaahtokarkit sopivat ilmapallojen väriin :)

Aikaisemmin olen valuttanut suklaan kakun päälle ja antanut valua siitä vähän reunoille, niin kuin esim. täällä. Nyt pursotin ensin valuvat viivat ja sitten vasta kuorrutin pinnan, mutta en päästänyt enää valumaan. Tämä tapa on säntillisempi.

Hauskaa vappua!



Vaaleanpunaista kermavaahtoa reunoille

Kermaan sulatettua suklaata pursottimella reunoille valuviksi viivoiksi

Pinnalle myös suklaata

Vaahtokarkkeja ja suklaakoristeita pinnalle

Aluksi chili-tomaattikeittoa ja foccaciaa.

Pikkuruokaa: 
  • nakkeja
  • perunasalattia (perunaa, omenaa, sinappikurkkusalaattia, kurkkua, kapriksia, paistettua sipuli ja valkosipulia, kermaviiliä, suolaa, pippuria)
  • grillattuja kasviksia (kesäkurpitsa, kukkakaalia, paprikaa)
  • tomaati-mozzarellatikkuja
  • vesimelonia

Jälkkäriksi kakkua, munkkeja ja tuulihattuja, jossa täytteenä valmista Persikka-passion-rahkaa.




Vappukakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aineet ja sekoita varovasti taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (20 cm) noin 40 minuuttia, tarkasta kypsyys tikulla. Anna seisoa vuoan alla seuraavaan päivään.

Leikkaa kakku neljään osaan eli täytettä tulee kolmeen väliin. Täytä kakku ylösalaisin kelmutettuun vuokaan. Kostutus sitruunalimpparilla.

Täyte
  • 2 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (200 g) mansikkarahkaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria (sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon)
  • tilkka sitruunalimpparia (kuumenna kahvikupissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Laita jokaiseen väliin ensin vadelmahilloa, sitten täyte ja lopuksi pakastevadelmia sattumiksi.

Reunat
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • pinkkiä väriainetta (sekoita kaikki aineet)
Levitä kakun reunoille.

Valuvat suklaaviivat
  • ½ dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 90 g maitosuklaata (sekoita palat kuumaan kermaan)
Laita pursotinpussiin ja valuta viivoja pitkin reunoja. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kuin laitat pintasuklaan, ettei se valu yli.

Suklaapinta
  • ½ dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 90 g maitosuklaata (sekoita palat kuumaan kermaan)
Kaada kakun pinnalle.

Koristeet
Sulata tummaa suklaata ja pursota haluaamasi muotoon. Suklaakiehkuroiden ohjevideo täällä. Lisäksi vaahtokarkkeja.

1 kommentti:

  1. Ihana koristeluidea, ja kaunis kakku! Tämän pidän mielessä Äitienpäivää varten. :)

    VastaaPoista