1.4.2018

Mämmimutakakku

Jos ei tietäisi tässä olevan mämmiä, niin ei kyllä arvaisi. Ihmettelisi ehkä, että onpa mautonta kakkua. Mämmissä on ruista ja jotenkin sen rukiin maun hoksaa. Ehkä maistuu laimennetulle mämmille. Tässähän on siis mämmiä, suklaata ja kananmunia. Vain kolmea ainetta. Lämpimänä menee kylmän jäätelön kanssa. "Ei jatkoon". Mämmi mämminä. Ei sitä tarvitse mihinkään kakkuun tunkea. Tulipahan kokeiltua :) Nopea oli kyllä tehdä jälkiruoaksi.





Kolmen aineen mämmimutakakku
  • 100 g tummaa suklaata (sulata)
  • 350 g (puoli rovetta) mämmiä (sekoita sulatettuun suklaaseen)
  • 5 keltuaista (lisää taikinaan)
  • 5 valkuaista (vaahdota ja sekoita taikinaan)
Paista irtopohjavuoassa (20 cm, leivinpaperi pohjalle, öljyä reunat) 175 C puoli tuntia. Tarjoile jäätelön kanssa.

Resepti Yhteishyvästä

2 kommenttia:

  1. Mä en oo uskaltanut ees kokeilla, kun en mämmin ystävä oo muutenkaan, vaikka mielenkiintoinen resepti onkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli sen verran mielenkiintoinen, että jäi tähän yhteen kertaan :D

      Poista