Rahka-raparperipiirakka
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet)
- 100 g margariinia (sulata ja sekoita kuiviin aineisiin)
Ota tästä muruseoksesta puolet talteen pintamuruiksi.
Lisää pohjaan
- 1 muna
- 200 g vaniljajogurttia
Kaada pohjataikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan.
Täyte
- n. 7 dl raparperia (paloittele ja laita pohjan päälle)
- 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- 2 munaa
- ½ dl sokeria (sekoita rahka, muna ja sokeri ja kaada raparperien päälle)
Pinnalle
- talteen otettu muruseos täytteen päälle
Paista 200 C n. 40 minuuttia.
Herkuttele vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti