2.7.2018

Rahka-raparperipiirakka

Tähän aikaan vuodesta pakastin alkaa olla tyhjä marjoista, mutta onneksi pihalla kasvaa raparperia. Hilloa, soppaa ja piirakkaa pellillä olen jo tehnyt ja nyt tätä rahka-raparperipiirakkaa. Hyvää siltään, mutta vielä parempaa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kesä!





 

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet)
  • 100 g margariinia (sulata ja sekoita kuiviin aineisiin)
Ota tästä muruseoksesta puolet talteen pintamuruiksi.

Lisää pohjaan 
  • 1 muna
  • 200 g vaniljajogurttia
Kaada pohjataikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan.

Täyte
  • n. 7 dl raparperia (paloittele ja laita pohjan päälle)
  • 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • 2 munaa
  • ½ dl sokeria (sekoita rahka, muna ja sokeri ja kaada raparperien päälle)
Pinnalle
  • talteen otettu muruseos täytteen päälle
Paista 200 C n. 40 minuuttia.

Herkuttele vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti