6.7.2017

Raparperihillo

Raparperia kasvaa kerralla paljon ja pian se on jo melkein puumaista. Pitäisi käyttää ne ennen sitä, mutta kun kaikkea ei voi kerralla syödä. Hillona säilyy pitkään ja voi käyttää myöhemmin leivonnassa, lettujen välissä tai vaikkapa jouluna pipareiden ja juustojen kanssa. Laitoin hilloon mausteeksi kanelia ja heti tuli joulu mieleen. Yritän muistaa jouluna käyttää viikunahillon tilalta.

Muita raparperireseptejä





 Raparperihillo

  • 2 kg raparperia (leikkaa paloiksi ja laita kattilaan)
  • 1 dl vettä (lisää vesi ja kuumenna kunnes muodostuu höyryä)
  • 1 kg hillosokeria (lisä sokeri ja sekoita)
  • 2 tl kanelia (mausta halutessasi kanelilla)
Anna kiehua 15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä, sekoita välillä. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja purkita. Säilytä jääkaapissa. Hillo jähmettyy lopulliseen muotoonsa vuorokaudessa.


Toisenlainen hillo täytekakun väliin täällä

1 kommentti: