28.6.2018

Nokkospiirakka

Taas tunnustan häveten, että nokkoset on kerätty omalta pihalta. Ihan niin kuin viime vuonnakin nokkoskeittoon. Takapihan pensaspenkki vissiin vähän huonolla hoidolla. Mutta hyvää piirakkaa sieltä sai! Todellista lähiruokaa ja erittäin terveellistä. Asioilla on aina kaksi puolta. Pysytään niissä paremmissa.

Nokkosten ryöppäys on nopeaa. Kun tekee kerralla isomman satsin, niin saa muutaman minipussin pakastimeen. Punnitsin 150 g/pss, niin on helppo käyttää kuin kaupan pakastepinaattia.


Ryöpättyä, mutta ei vielä pilkottua

Paljon purjoa ja pakastimesta valmiiksi tehtyä nokkosta

Uuniin menossa

Ihana tuoksu!

Piirakka kulki mökille asti ennen kuin käytiin kimppuun

Nokkospiirakka


Nokkosten ryöppäys
Kerää tuoreita alkukesän nokkosen lehtiä. Keitä vesi. Lisää suola (1 rkl suolaa/1 litra vettä) ja nokkoset. Keitä minuutti. Kaada siivilään, huuhtle kylmällä vedellä ja painele vesi pois. Silppua yleiskoneessa pieniksi paloiksi. Pakasta pieniin pusseihin (150 g) tai käytä heti tuoreeltaan.

Pellavaruispohja

  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 200 g  voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleiskoneessa)
  • vajaa 1/4 dl kylmää vettä (lisää vesi taikinaan)
Kaulitse taikina (käytä reilusti vehnäjauhoja, jos on löysää) ja laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Leikkaa ylimääräiset pois taikinapyörällä.

Nokkostäyte
  • ½ purjoa (leikkaa ja kuullota voissa pannulla)
  • 150 g ryöpättyä ja hienonnettua nokkosta
  • 3 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • ½ prk (á 200 g) kermaviiliä
  • 175 g mozzarella juustoraastetta
  • 200 g feta-kuutioita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa (sekoita kaikki täytteen aineet ja kaada pohjan päälle)
Paista 200 C puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti