Jäädykekakkukin tämä voisi olla nimeltään, mutta ohjeessa sanottiin jäätelökakku. Hyvää joka tapauksessa. Syötiin jälkiruokana mustikkapiirakan kanssa, johon vadelmien maku sopi just hyvin.
Kondensoitua maitoa, kermavaahtoa ja marcarpone-juustoa |
Sisältä tällaista |
Vadelmainen jäätelökakku
Pohja
- 1 ½ pötköä Dominokeksejä (hienonna yleiskoneessa)
- 90 g voita (sulata ja sekoita keksimurskaan)
Painele leivinpaperin päälle irtopohjanvuokaan (halk. 20 cm) ja vähän reunoillekin.
Täyte
- 3 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
- 500 g mascarpone-juustoa (sekoita maito ja juusto tasaiseksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa)
- 4 tl vaniljasokeria
- puolisen litraa vadelmia (jos pakastettuja, sulata ja valuta liemi pois)
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jäätyä yön yli.
Irroita vuoasta ja anna sulaa tunti huoneenlämmössä.
Koristeet
Koristele pinta kermavaahdolla, vadelmilla, viinimarjoilla ja sitruunamelissä lehdillä.
Alkuperäinen resepti Pullahiireltä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti