12.8.2018

Vadelmainen jäätelökakku

Oikein sopiva hellekesän kakku. Taloa kuumentavaa uunia ei tarvita ja jäätelökakku viilentää syöjää.

Jäädykekakkukin tämä voisi olla nimeltään, mutta ohjeessa sanottiin jäätelökakku. Hyvää joka tapauksessa. Syötiin jälkiruokana mustikkapiirakan kanssa, johon vadelmien  maku sopi just hyvin.


Kondensoitua maitoa, kermavaahtoa ja marcarpone-juustoa





Sisältä tällaista

Vadelmainen jäätelökakku

Pohja
  • 1 ½ pötköä Dominokeksejä (hienonna yleiskoneessa)
  • 90 g voita (sulata ja sekoita keksimurskaan)
Painele leivinpaperin päälle irtopohjanvuokaan (halk. 20 cm) ja vähän reunoillekin.

Täyte
  • 3 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
  • 500 g mascarpone-juustoa (sekoita maito ja juusto tasaiseksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa)
  • 4 tl vaniljasokeria
  • puolisen litraa vadelmia (jos pakastettuja, sulata ja valuta liemi pois) 
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna jäätyä yön yli.

Irroita vuoasta ja anna sulaa tunti huoneenlämmössä.

Koristeet
Koristele pinta kermavaahdolla, vadelmilla, viinimarjoilla ja sitruunamelissä lehdillä.

Alkuperäinen resepti Pullahiireltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti