23.8.2018

Kasvispiirakkaa pellillä

Tehdessä tuntui, ettei tähän tule mitään aineita, mutta nyt kun katsoo reseptiä, niin paljonhan tuossa näyttää olevan. Tomaattia, fetaa, porkkanaa, paprikaa ja paljon muuta. Tehty vähän samalla ohjeella kuin kinkkupiirakka, mutta ilman lihaa.

Samalla vaivalla tulee pellillinen kuin pyöreä piirakka ja saa enemmän ja uunipellillä pohjakin paistuu jotenkin paremmin.

Hyvää!



Esipaistettu pohja



Kasvispiirakkaa pellillä

Pohja
  • 400 g voita
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 7 dl vehnäjauhoja (sekoita voi, leseet ja jauhot muruseokseksi yleiskoneessa)
  • 3 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Kaulitse taikina levyksi ja esipaista uunipellillä leivinpaperin päällä 10 minuttia 200 C.

Kasvistäyte
  • purjosipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ chiliä (pilko ja kuullota sipulit ja chili öljyssä pannulla)
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika (leikkaa porkkana ja paprika suikale paloiksi lisää pannulle paistumaan)
  • suolaa 
  • pippuria (mausta kasvikset)
  • 6 munaa
  • 2 pkt (á 200 g) ruohosipulituorejuustoa
  • 3 dl vispikermaa
  • 150 g punaleimaemmantaljuustoraastetta
  • tuoretta basilikaa (sekoita munat, kerma, juustot ja basilika, sekoita paistttujen kasvisten kanssa ja kaada esipaistetulle pohjalle)
  • 200 g fetakuutioita
  • kirsikkatomaatteja (viipaloi)
  • pestoa (laita piirakan päälle fetat, tomaattiviipaleet ja pestoa pieninä nokareina)
Paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti