Samalla vaivalla tulee pellillinen kuin pyöreä piirakka ja saa enemmän ja uunipellillä pohjakin paistuu jotenkin paremmin.
Hyvää!
Esipaistettu pohja |
Kasvispiirakkaa pellillä
Pohja
- 400 g voita
- 1 dl vehnäleseitä
- 7 dl vehnäjauhoja (sekoita voi, leseet ja jauhot muruseokseksi yleiskoneessa)
- 3 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Kaulitse taikina levyksi ja esipaista uunipellillä leivinpaperin päällä 10 minuttia 200 C.
Kasvistäyte
- purjosipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ chiliä (pilko ja kuullota sipulit ja chili öljyssä pannulla)
- 2 porkkanaa
- 1 paprika (leikkaa porkkana ja paprika suikale paloiksi lisää pannulle paistumaan)
- suolaa
- pippuria (mausta kasvikset)
- 6 munaa
- 2 pkt (á 200 g) ruohosipulituorejuustoa
- 3 dl vispikermaa
- 150 g punaleimaemmantaljuustoraastetta
- tuoretta basilikaa (sekoita munat, kerma, juustot ja basilika, sekoita paistttujen kasvisten kanssa ja kaada esipaistetulle pohjalle)
- 200 g fetakuutioita
- kirsikkatomaatteja (viipaloi)
- pestoa (laita piirakan päälle fetat, tomaattiviipaleet ja pestoa pieninä nokareina)
Paista 200 C puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti