19.8.2018

Mustikkapiirakka pullataikinaan

Kyllä peruspulla on hyvää! Uusia reseptejä/leivonnaisia tulee ja menee, mutta pulla säilyttää aina paikkansa. Tuoretta voipullaa ei voi syödä vain yhtä, vaan on ihan pakko ottaa toinen heti perään. Tai useampikin.

Pullataikina on todella hyvää myös piirakkapohjana, niin mustikalle, kuin raparperille tai rahkallekin.

Pullalla on myös parantava vaikutus. Potilaan parasta herkkua ja taikinaterapiaa minulle.






Pullaa ja Buranaa, niillä paranee!
Mustikkapiirakka pullataikinaan

Peruspullataikinan ohje täällä.

Täyte
  • 1 l mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja (sekoita kaikki aineet)
Taputtele pullataikina voideltuun piirakkavuokaa ja lait täyte päälle. Pyörittele taikinasta ohuita pötkylöitä ristikoksi. Voitele munalla ja paista 200 melkein tunti, kypsyy hitaasti vuoan keskikohdasta. Tässä oli niin paksusti taikinaa ja täytttä, että puoli tuntia ei mitenkään riittänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti