17.2.2016

Omenapiirakka pellillä

Perinteistä hyvää. Paksu pohja, sopivasti omenaa ja runsaasti kanelia. Parhaimmillaan vaniljakastikkeen kanssa.






Omenapiirakka pellillä
  • 5 munaa
  • 5 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl leseitä (käytin ruista)
  • 5 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet)
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g sulatettua voita (lisää kerma, voi ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan)
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pinnalle
  • 5 omenaa (kuori ja viipaloi)
  • kanelia
Paista 200 C puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti