1.2.2019

Juustoinen iltapala

Juustoinen iltapala
Purjo-perunasosekeittoa (jossa on tuorejuustoa) ja rieskaa juustolla
Tomaatti-fetapiirakkaa ja vihersalaattia juustoleivällä sekä siemennäkkäriä
Marja-juustobrownies

Ihan sattumalta kaikkeen tuli juustoa. Keitossa tuorejuustoa, rieskan päällä kermajuustoa, suolaisessa piirakassa fetaa ja pinnalla juustoraastetta, salaatissa leipäjuustoa ja makeassa piirakassa tuorejuustopinta. 

Keittoa oli nopea ja helppo keittää kaupan pakastealtaan peruna-sipulisekoituksesta ja keittojuureksista. Tomaatti-fetapiirakassa on vaihteeksi kaurapohja. Marjajuustobrownies on takuuvarmasti hyvää: pohjassa sulatettua ja rouhittua suklaata, pinnalla tuorejuustoa ja marjoja.








Tomaatti-fetapiirakka

Kaurapohja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa (sekoita kuivat aineet)
  • 100 g voita (lisää voi ja sekoita yleiskoneessa)
  • 4 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse ja laita voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 C 10 minuuttia.

Täyte
  • 2 rkl vihreää pestoa (levitä esipaistetun pohjan päälle)
  • minitomaatteja (pilko neljään osaan)
  • 200 g  fetakuutioita (laita tomaatin palat ja fetat peston päälle)
  • basilikaa
  • mustapippuria (ripottele mausteet päälle)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa (sekoita munat ja kerma ja kaada täytteiden päälle)
  • punaleimaemmental juustoraastetta (ripottele pinnalle)
Paista 200 C puoli tuntia. Koristele tuoreella basilikalla.
Ohje Ellan resepteistä muokattuna

Nopea purjo-perunasosekeitto
  • 1 iso purjo (halkaise, huuhtele huolella, pilko, paahda voissa kattilan pohjalla)
  • n. 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 500 g peruna-sipulisekoitusta
  • 200 g keittojuureksia (lisää vesi, liemikuutiot ja juurekset kattilaan ja keitä kypsäksi, soseuta sauvakoittimella)
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa (lisää keittoon juusto)
  • (suolaa) (maistele ja lisää tarvittaessa suolaa)

Marja-juustobrownies
Ohje täällä. Tein pellillisen, johon tein pohjan yksinkertaisena ja juustopinnan 2-kertaisena. Paistoin pellillistä ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti