19.9.2019

Vegaaniset mokkapalat

Kesäkurpitsaa mokkapaloihin? No joo! Ei huomaa maussa - siis ainakaan negatiivisesti - mutta mukavasti antaa kostettua ja mehevyyttä. Ei munia, eikä siis munien vatkausta. Kaikki aineet vaan sekaisin, joten erittäin helppokin tämä on. Alkuperäisessä ohjeessa oli kaardemummaa, mutta sen skippasin, koska se kuuluu mieluummin pullaan, mutta kanelin ja inkiväärin laitoin. Tämä oli hyvää ja tuntuu ainakin aavistuksen terveellisemmältä kesäkurpitsan ansiosta.


Raastettua kesäkurpitsaa, margariinia, kahvia ja kuivat aineet.

Uuniin!

Kuorrutus pintaa ja heti maistelemaan. Hyvää!



Vegaaniset mokkapalat (pellillinen)

Pohja
  • 1½ dl kahvia (tai mantelimaitoa)
  • 150 g vegaanista margariinia (sulata)
  • 3 dl kesäkurpitsaraastetta (raasta pienimmällä terällä) (sekoita kahvi, margariini ja kesäkurpitsaraaste)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • (1 tl kaardemummaa)
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl suolaa (sekoita kuivat ainett ja lisää nesteseokseen, sekoita sekaisin)
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 C 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus
  • 75 g vegaanista margariinia (sulata)
  • 3/4 dl kahvia
  • 6 dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (sekoita kaikki aineet ja levitä jäähtyneen pohjan päälle)
Pinnalle
Ripottele pinnalle kookoshiutaleita, pähkinitä, nonparelleja tai vegaanisia karkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti