2.2.2020

Runebergin britakakku

Runebergin tortut uudessa muodossa! Perinneruokaa prkl -blogista tämä mahtava oivallus. Maistuu runebergin tortulle, mutta saa kakkumaista kosteutta vadelmahillosta ja kermavaahdosta. Marenki ja mantelirouhe rouskuu kivasti.

Hyvää Runebergin päivää!


Runebergintorttupohja

Marenkipinta



Runebergin britakakku

Runebergintorttupohja
  • 3 keltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl (70 g) fariinisokeria (vaahdota munat ja sokerit)
  • 50 g pipareita (murskaa yleiskoneessa)
  • 1½ dl mantelijauhetta
  • 1 tl kardemummaa (laitoin vain ½ tl) (sekoita kuivat aineet)
  • 150 g voita (sulata)
  • 2 dl vispikermaa (lisää munasokeri vaahtoon vuorotellen kuivat aineet, voi ja kerma)
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle

Marenkipinta
  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria (vaahdota kovaksi vaahdoksi ja levitä pohjan päälle)
  • mantelirouhetta (ripottele marengin päälle)
Paista 175 C puoli tuntia. Anna jäähtyä.

Täyte
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria (mausta sokerilla)
  • 2 dl vadelmahilloa
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä kahteen väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

Koristelu
  • vadelmia
  • tomusokeria

1 kommentti:

  1. Onkin hyvä idea! Pakkohan tämäkin on ottaa " to do"- listalle.

    VastaaPoista