Hyvää Runebergin päivää!
Runebergintorttupohja |
Marenkipinta |
Runebergin britakakku
Runebergintorttupohja
- 3 keltuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 dl (70 g) fariinisokeria (vaahdota munat ja sokerit)
- 50 g pipareita (murskaa yleiskoneessa)
- 1½ dl mantelijauhetta
- 1 tl kardemummaa (laitoin vain ½ tl) (sekoita kuivat aineet)
- 150 g voita (sulata)
- 2 dl vispikermaa (lisää munasokeri vaahtoon vuorotellen kuivat aineet, voi ja kerma)
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle
Marenkipinta
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria (vaahdota kovaksi vaahdoksi ja levitä pohjan päälle)
- mantelirouhetta (ripottele marengin päälle)
Paista 175 C puoli tuntia. Anna jäähtyä.
Täyte
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria (mausta sokerilla)
- 2 dl vadelmahilloa
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä kahteen väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Koristelu
- vadelmia
- tomusokeria
Resepti Perinneruokaa prkl
Onkin hyvä idea! Pakkohan tämäkin on ottaa " to do"- listalle.
VastaaPoista