Runebergin tortut (4 kpl)
- 100 g voita
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria (vaahdota voi ja sokerit)
- 1 muna (lisää muna ja vatkaa)
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl mantelijauhetta
- ½ dl piparin muruja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl kardemummaa (sekoita kuivat aineet)
- 3/4 dl vispikermaa (lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan)
Voitele silikoninen runebergin torttuvuoka.
Laita puolet taikinasta vuokien pohjalle, lisää jokaiseen vuokaan 1 tl paistonkestävää vadelmamarmeladia ja loput taikinat päälle. Paista 175 C 25 min.
Kostutus
- 3 rkl kuumaa vettä
- 1½ rkl sokeria
- 3 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä (minun kaapissa oli Disaronnoa, käytin sitä)
Sivele pullasudilla joka puolelle torttuja.
Koristelu
- vadelmamarmeladia (laita tortun keskelle)
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl kylmää vettä (sekoita tomusokeri ja vesi, pursota hillon ympärille)
Ohje Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti