18.2.2020

Vadelmajuustokakkupalat

Tein joku aika sitten Kinuskikissan ohjeella Vadelmajuustokakkupaloja ja vein maistiaisia mummolaan. Äiti tykästyi ja halusi tarjota näitä omille ystävilleen. Hetki siinä keskusteltiin, että kumpi ne sitten tekee (molemmat siis halusivat) ja lopputuloksena leivottiin yhdessä. Olipa mukavaa äiti, otetaan joskus uusiksi!

Helppo ohje: keksipohja, juustotäyte ja pinnalle vadelmia. Näppärästi muokattavissa gluteenittomaksi, kun vaihtaa vaan keksit. Yhdessä vahdittiin toisiamme, että on varmasti puhtaat välineet, joilla ei ole koskettu jauhoihin.

Tehtiin kaksinkertainen annos ja juustomäärä tuntui kyllä tosi isolta, mutta helposti upposi kokonainen kilo Philadelphiaa pellilliseen (irtoreunus säädetty 36 x 30 cm)! Paistetut juustokakut ovat kyllä hyviä, kun ei tarvitse käyttää liivatetta. Pehmeää ja maistuvaa.







Vadelmajuustokakkupalat

Pohja
  • 300 g Oreo-keksejä (käytin gluteenittomia Coppenrath Double Coooky)(murskaa)
  • 75 g voita (sulata ja sekoita keksimurskaan, painele 18 x 30 cm vuoan pohjalle)
Täyte
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja (sekoita sokeri ja perunajauhot)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • vaniljatankoa myllystä
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 2 rkl sitruunamehua (lisää kerma, juusto ja mausteet ja vatkaa sekaisin)
  • 4 munaa (lisää lopuksi munat ja kaada täyte keksipohjan päälle)
  • 250 g vadelmia (ripottele pinnalle vadelmat)
Paista 175 C 50 minuuttia. Jos pinta alkaa loppuajasta tummumaan, laita toinen pelti ylemmälle kannakkeelle, se estää tummumisen.

Paistoajan jälkeen sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna kakun jäähtyä näin vähän aikaa. Laita jääkaappin yöksi ja leikkaa seuraavana päivänä paloiksi.

Ohje Kinuskikissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti