Tein taas kolme minikakkua, halkaisija vain 16 cm. Yksi syötiin ja kaksi meni pakastimeen.
Kuningattaren hyytelökakku (1 iso 22-24 cm tai 3 pientä 16 cm)
Pohja
- 2 pötköä Domino-keksejä (murskaa)
- voita (lisää sulatettua voita keksimurskaan se verran kaikki keksimurut ovat kosteita)
Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Täyte
- 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 2 prk (á 200 g) vadelma-mustikkarahkaa
- sokeria (lisää rahka ja mausta sokerilla makusi mukaan)
- pakastevadelmia (kaada täyte keksipohjan päälle ja painele täytteeseen jäisiä vadelmia)
Anna hyytyä jääkaapissa tunti.
Mehupinta
- vadelmia
- vettä (keitä vadelmia vedessä, siivilöi kivet pois, anna mehun jäähtyä)
- 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
Mittaa mehua 3 dl. Kuumenna siitä ½ dl ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana takaisin mehuun ja sekoita. Kaada hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Koristeet
Koristele tuoreilla vadelmilla ja pensasmustikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti