16.5.2020

Mokkanopat

Pimp my mokkapalat -kisa innoitti tähän. Näissä on kahvitäytettä eli mokkaa löytyy ja palojakin nämä ovat eli mokkapaloja. Ei kun mokkanoppia. Rapsahtava suklaakuori ja pehmeä leivossisus.

Pohjataikinassa on kaakaota ja suklaarouhetta, täytteessä mm. kahvia, suklaata ja kermavaahtoa. Noppien pinta on maitosuklaata ja numerot valkosuklaata.

Samalla ohjeella tehtyjä suklaaleivoksia täällä.


Kuorrutusta vailla





Mokkanopat

Suklaakakkupohja
  • 90 g voita (sulata)
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa (lisää maito ja munat voisulaan)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2½ dl sokeria
  • 1½ leivinjauhetta
  • 1½ tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 60 g tummaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
Paista pellillä leivinpaperin päällä 200 C n. 15 minuuttia. Paista pohja vain juuri ja juuri kypsäksi, ettei mene reunoilta kovaksi. 

Leikkaa pohja kahteen osaan. 

Kostutus
  • vahvaa kahvia (kaksi kahvimittaa per kuppi)
  • maitoa
Kostuta hyvin maitokahvilla

Kahvi-suklaatäyte
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • ½ rkl sokeria (mausta kermavaahto sokerilla)
  • 80 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista vispilällä)
  • vajaa ½ dl vahvaa kahvia (laita 2 mitallista kahvia kuppia kohti, sekoita jäähtynyt kahvi tuorejuustoon ja yhdistä sitten kermavaahtoon)
  • 120 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Levitä kostutetun pohjan päälle. Nosta toinen pohjapala päälle ja kostuta sekin maitokahvilla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa kuution muotoisiksi paloiksi (4 cm).

Kuorrutus
  • maitosuklaata (sulata ja valuta noppapalan päälle)
Numeropisteet (tee päivää aikaisemmin)
  • valkosuklaata (sulata, pursota pisteet leivinpaperille ja anna kovettua, laita heti noppaan, kun suklaakuorrutus on valutttu pintaan, että tarttuu kiinni)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti