Pohjataikinassa on kaakaota ja suklaarouhetta, täytteessä mm. kahvia, suklaata ja kermavaahtoa. Noppien pinta on maitosuklaata ja numerot valkosuklaata.
Samalla ohjeella tehtyjä suklaaleivoksia täällä.
Kuorrutusta vailla |
Mokkanopat
Suklaakakkupohja
- 90 g voita (sulata)
- 1 dl maitoa
- 2 munaa (lisää maito ja munat voisulaan)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2½ dl sokeria
- 1½ leivinjauhetta
- 1½ tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
- 60 g tummaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
Paista pellillä leivinpaperin päällä 200 C n. 15 minuuttia. Paista pohja vain juuri ja juuri kypsäksi, ettei mene reunoilta kovaksi.
Leikkaa pohja kahteen osaan.
Kostutus
- vahvaa kahvia (kaksi kahvimittaa per kuppi)
- maitoa
Kostuta hyvin maitokahvilla
Kahvi-suklaatäyte
- 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- ½ rkl sokeria (mausta kermavaahto sokerilla)
- 80 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista vispilällä)
- vajaa ½ dl vahvaa kahvia (laita 2 mitallista kahvia kuppia kohti, sekoita jäähtynyt kahvi tuorejuustoon ja yhdistä sitten kermavaahtoon)
- 120 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Levitä kostutetun pohjan päälle. Nosta toinen pohjapala päälle ja kostuta sekin maitokahvilla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Leikkaa kuution muotoisiksi paloiksi (4 cm).
Kuorrutus
- maitosuklaata (sulata ja valuta noppapalan päälle)
Numeropisteet (tee päivää aikaisemmin)
- valkosuklaata (sulata, pursota pisteet leivinpaperille ja anna kovettua, laita heti noppaan, kun suklaakuorrutus on valutttu pintaan, että tarttuu kiinni)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti