31.5.2020

Britakakku ylioppilaalle

Tänä kummallisena korona-aikana ei voinut viettää perinteisiä lakkiaisia, mutta kakku pitää tietenkin olla valkolakin kunniaksi!
Onnea Emilia!








Britakakku

Pohja
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 2 keltuaista (lisää keltuaiset ja vaahdota)
  • 1 dl maitoa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (lisää loput aineet ja sekoita)
Marenki
  • 2 valkuaista (vaahdota kovaksi vaahdoksi)
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
  • mantelirouhetta
Levitä uunipellille voidellun leivinpaperin päälle ensin pohja ja sen päälle marenki ja ripottele pinalle mantelirouhe. Paista 175 C 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaa.

Täyte
  • 6 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • sokeria (lisää rahka ja sokeri)
  • mansikoita
  • vadelmia
  • mustikoita
Pursota kahteen väliin rahka-kermavaahtoa ja runsaasti marjoja. (Ihan kaikki täytteestä ei mennyt)

Koristeet
  • mansikoita
  • vadelmia
  • mustikoita
  • suklaateksti ja -perhoset (laitoin tekstin alle rahkakermavaahtoa, jotta sain tasaisemman pinnan, muuten pintaa ei tarvitse peittää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti