Aurinkoista syksyä!
Säräjuurekset ennen paistoa |
Säräjuurekset valmiina |
Hirvikastikkeen kanssa paistettuja kantarelleja ja puolukkaa |
Hirvikastike
Paloittele hirvenliha. Minä poistan siitä kaikki kalvot, kinnakkeet yms., jotta voi reilusti syödä pelkäämättä törmäävänsä johonkin epämääräiseen. Ruskista lihapalat ja lisää sipulit kypsymään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vesi ja anna hautua kolmisen tuntia hellalla tai uunissa. Suurusta pikkuisen vehnäjauholla.
Säräjuurekset
Pilko porkkanat, lanttu ja punajuuret pienehköiksi paloiksi. Pyörittele öljyssä ja lisää suolaa ja mustapippuri. Paista uunissa folion alla 225 C 40 minuuttia. Poista folio, lisää hunajaseos (öljyä, hunajaa, omenaviinietikkaa) juureksien päälle ja paista avonaisena reilu puoli tuntia.
Perunamuusi
Keitä kuoritut ja pilkotut perunat kypsiksi suolavedessä. Muussaa perunat. Lisää voita ja vispikermaa, vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi.
Paistetut kantarellit
Paista sienet ja sipuli voissa pannulla.
Vihreä salaatti
Salaattia, pinaattia, kurkkua, omenaa, fetaa ja auringonkukansiemeniä.
Kuningattaren suklaakakku viinimarjoilla
Ohje täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti