Taas skippasin raastamisen ja silppusin porkkanat yleiskoneen leikkurilla.
Kanelista tulee jo aavistus joulua mieleen, mutta eletään nyt syksy ensin.
Porkkanaleivokset
Pohja
- 200 g voita
- 210 g (3 dl) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
- 3 munaa (lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista)
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 rkl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet)
- 250 g (4 dl) hienoksi raastettua porkkanaa (lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste vuorotellen)
Täyte ja kuorrutus
- 500 g mascarpone-juustoa
- 4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria (vatkaa aineet)
- mantelirouhetta
Leikkaa kakku pohja kahteen osaan. Laita puolet kuorrutteesta toisen puoliskon päälle ja nosta toinen puolisko täytteen päälle. Levitä loput täytteestä pinnalle. Koristele mantelirouheella.
Anna jähmettyä jääkaapissa, niin leikkaaminen on vähän helpompaa.
Kaikki porkkanaleivonnaiset ovat kyllä aivan ihania! Nämä sinunkin leivokset näyttävät niin herkullisilta 😋
VastaaPoistaPorkkanasta on moneksi :)
PoistaMahtavan näköisiä, nams! Ihan pakko tehdä joku päivä porkkanakakkua.
VastaaPoistaTee ihmeessä, on ne niin hyviä ja syksyisä :)
PoistaVautsi miten kauniita ja tasalaatuisia leivoksia! ♥ Porkkanakakkua parempaa ei oo kyllä olemassakaan, se on ehkä parhaista parhainta mitä on olemassa!
VastaaPoistaKiitos, porkkanakakku on kyllä yksi suosikeista :)
PoistaVoiko tästä tehdä gluteenittoman version vain käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta?
VastaaPoistaNäin olettaisin :) En ole itse kokeillut, mutta veikkaan että onnistuu.
Poista