7.10.2017

Chilisuklaakakku

Chilillä maustettua suklaata. Koskenlaskija Ruoka Chiliä pohjassa ja kuorrutteessa. Toimii todella hyvin, ei yhään liikaa, mutta maistuu kuitenkin.

Miehet söivät chilit paljaaltaan, kuulemma ei polttanut, eipä ei :D









Chilisuklaakakku

Pohja
  • 1 prk (250 g) Koskenlakija Ruoka Chiliä
  • 200 g tummaa suklaata (sulata Koskenlaskija ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä)
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää munasokerivaahtoon, lisää lopuksi suklaaseos)
Paista irtopohjavuoassa (23 cm) leivinpaperin päällä 200 C 30 minuuttia.

Kuorrutus
  • 1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka Chiliä
  • 2 dl (140 g) fariinisokeria (sulata Koskenlaskija ja sokeri kattilassa, keitä 3 minuuttia)
  • 100 g tummaa suklaata (otta kattila pois levystä ja lisää paloiteltu suklaa siihen, sekoita niin kauan, että suklaa sulaa)
Kaada kakun päälle ja reunoille. 

Koristeet
Pinnalle tuoreita chilejä.

Ohje Valiolta (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin taloussuklaata, minä käytin tummaa suklaata, niin sain laktoosittoman)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti