15.10.2017

Ruis-kasvispasteijat

Ruokaisampaa, terveellisempää ja parempaa ruisjauhoilla. Tavallinen voitaikina, mutta puolet jauhoista korvasin ruisjauhoilla. Taikina ei jaksa kohota niin paljoa, mutta on ihanan rapeaa. Tykkään taikinasta tosi paljon ja tämän jälkeen ei ole enää paluuta vehnäiseen pasteijataikinaan.

Täytteeseen laitoin silputtuja kasviksia ja sidosaineeksi tuorejuustoa. Hyvää tuli.

Pasteijamuotin halkaisija oli 9,5 cm. Kasvispasteijoita tuli 25 kpl ja lopputaikinasta tein kalkkunatäytettyjä 32 kpl.

Pöytäkoristeena maalattuja männyn käpyjä. Pesin, kuivatin saunassa ja maalasin valkoisella ja hopealla spraymaalilla.


Yleiskoneen leikkuuterällä saa nopeasti pientä silppua




Kalkkunapasteijoita en rei'ittänyt, jotta erottaa kasvistäytteisistä


Ruis-kasvispasteijat

Taikina (57 kpl)
  • 500 g voita
  • 250 g ruisjauhoja
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita voi ja jauhot)
  • 3 dl vettä (lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi)
Laita taikina laakeaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna kovettua seuraavaan päivään.

Kasvistäyte (25 kpl)
  • 5 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä (silppua kasvikset pieniksi)
  • nokare voita (paista kasvismössöä paistinpannulla kunnes pehmenee)
  • tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa (mausta kasvikset)
  • 100 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa (lisää vähän jäähtyneeseen täytteeseen)
Leivo pasteijoiksi ja paista 200 C 17-18 minuuttia.

Kalkkunatäyte (32 kpl)
  • 150 g palvikalkkunan suikaleita
  • 100 g juustoraastetta
  • mustapippuria
Leivo pasteijoiksi ja paista 200 C 17-18 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti