28.5.2015

Kinkkupiirakka pellillä

Juhliin pientä suolaista helposti. Pohja oli tosi hyvä, veikkaan syylliseksi oikeaa voita ja uunipeltiä, siinä kun paistuu paremmin kuin piirakkavuoassa. Jäähdytin jääkaapissa täysin kylmäksi ja leikkasin sitten vasta siisteiksi pieniksi palasiksi. Reunapalaset tuli jo popsittua.

Esipaistettu pohja.




Minimuffinvuokiin tekemällä saa kauniitä ja söpöjä kinkkupiirakoita. Mutta hiukan hitaampaa se on.
Kinkkupiirakka (pellillinen)

Pohja

  • 400 g voita
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 7 dl vehnäjauhoja (sekoita voi, leseet ja jauhot muruseoksi yleiskoneessa)
  • 3 rkl vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina levyksi ja esipaista uunipellillä leivinpaperin päällä 10 minuttia 200 C.

Täyte
  • 6 munaa (vatkaa rakenne rikki)
  • 400 g ruohosipulituorejuustoa (notkista ja sekoita muniin)
  • 1½ dl vispikermaa
  • 300 g punaleimaemmental juustoraastetta
  • oreganoa
  • mustapippuria
  • 6 tl vehnäjauhoja
  • 600 g siivutettua palvikinkkua (kuutio)
Sekoita kaikki ainekset ja kaada esipaistetulle pohjalle. Paista puolisen tuntia 200 C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti