23.6.2015

Raparperirahkapiirakka pullataikinaan

Tänään oli sopiva pullapäivä, koska piti sataa oikein urakalla. Pullat ovat jo valmiit, mutta taivaalta ei ole tullut pisaraakaan. Hyvä niin. Kuivahiivaa löytyi vain kaksi pussia, joten tein puolikkaan taikinan. Rahkaa sattui olemaan jääkaapissa ja raparperia pihalla, joten kokeilin raparperirahkapiirakkaa. Pinnalla raparperin paloja vähän niin kuin koristeena, rahkan alla enemmän pehmeää raparperia. Rahka + raparperi + pulla = nam!






Raperperirahkapiirakka pullataikinaan

Pullataikinan ohje täällä. Kaulitse taikinaa voideltuun piirakkavuokaan.

Raparperitäyte

  • pari vartta raparperia (pilko)
  • sokeria
  • voita (kuumenna raparperia kattilassa voin ja sokerin kanssa, kunnes pehmenee)
Levitä pullataikinan päälle.

Rahkatäyte
  • 1 muna
  • 1 prk (á 200 g) maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl maitoa
  • vaniljaa myllystä tai vaniljasokeria (sekoita kaikki aineet)
Levitä raparperin päälle.

Pinnalle
  • raparperia (leikkaa pieniksi paloiksi ja laita rahka päälle)
Paista 200 C 25 minuuttia.

1 kommentti: