21.10.2018

Irish cream rahka-mokkapalat

Makeaa mokkapalaa aikuiseen makuun. Tai jonkun makuun. Testaajat kyllä tykkäsivät enemmän kinderpiirakasta, jota tulee tehtyä todella usein ja se on aina yhtä hyvää. Ihan ookoo tämäkin oli, mutta ehkä tosiaankin kannattaa pysyä perinteisissä hyväksi havaituissa resepteissä ;)

Muita mokkapalojen reseptejä täällä ja täällä.







Kuorrutin vain osan pellistä, että sain maistella kuorrutteella ja ilman


Kinderpiirakka, kuorrutettu ja kuorruttamaton Irish cream mokka-pala

Irish cream rahka-mokkapalat

Pohja

  • 200 g voita (sulata)
  • 2 dl kahvia (lisää voisulaan ja anna jäähtyä)
  • 5 munaa (erota yhdestä munasta keltuainen syrjään)
  • 2½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaota
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-kahvin kansaa vuorotellen munasokerivaahtoon, levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle)
  • 350 g maustettua rahkaa Irish cream & coffee (sekoita rahkaan erilleen otettu keltuainen ja lisää taikinan päälle nokareina ja levitä haarukalla)
Paista 200 C 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus
  • 75 g voita
  • ½ dl kahvilikööriä (laitoin Baileys kermalikööriä)
  • 50 g maustettua rahkaa Irish cream & coffee (kiehauta voi, likööri ja rahka, ota kattila liedeltä)
  • 5 dl tomusokeria
  • 1/4 dl kaakaojauhetta (lisää tomusokeri ja kaakao, sekoita tasaiseksi, levitä paistetulle pohjalle, koristele nonparelleilla tai rouhitulla suklaalla, anna kuorrutteen kovettua ja leikkaa paloiksi)

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä, kun on samalla tarjoilulautasella niin monen näköistä palaa! Oikein silmä lepää ♥ Tosi herkullisen näköisiä kaikki! :)

    VastaaPoista