2.1.2015

Mokkapalat

Perinteistä ja hyvää. Ennen vanhaan äiti teki aina vaalean pohjan ja tumman kuorrutuksen. Monta vuotta olen kuitenkin tehnyt tällä ohjeella. Vähän modernimpi versio löytyy täältä.

Pohja
  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
  • 2 dl maitoa
  • 200 g margariinia (sulata, lisää maito ja margariini)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • Paista uunipellillä 200 C n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
  • 300 g tomusokeria
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • 1 rkl kaakaota
  • sulatettua voita
  • vahvaa kahvia
  • sekoita kaikki ainekset. Tarkkoja määriä on vaikea sanoa, lisää tarvittaessa tomusokeria, että jämäkkää, mutta kuitenkin helposti levitettävää.
  • Pinnalle kookoshiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti