Kuin kolme pientä voileipäkakkua yhdistetty isoksi voikkariksi |
Kolme kerrosta täytettä: 2 kinkkua ja 1 poroa |
Koristeiksi poroa, rucolaa ja rosmariinia |
ja lisäksi puolukoita, ruohosipulia ja rosepippuria. |
Poro-kinkkuvoileipäkakku (n. 30 x 30 cm)
Leivät (2 kerrosta tummaa ja 2 vaaleaa)
- 6 pitkittäin siivutettua vaaleaa vuokaleipäpalaa
- samanverran ruisleipää (toiseen väliin käytin pitkittäin siivutettua vuokaleipää ja toiseen Kartanon Ruista pienemmistä paloista kasattuna)
- 600 g palvikinkkusiivuja (kuutioi)
- 4 rkl sinappikurkkusalaattia
- 600 g (3 prk) ruohosipulituorejuustoa
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- mustapippuria
- 300 g poronpaistileikettä (kuutio)
- 200 g savuporotuorejuustoa
- 1 prk smetanaa
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
Kostutus
- ½ l vettä
- 1 lihaliemikuutio (keitä lihaliemeksi ja kostuta kasatessa jokainen leipäkerros)
Alimmaiseksi ruisleipää, puolet kinkkutäytteestä.
Vaaleaa leipää, porotäyte.
Ruisleipää, loput kinkkutäyteestä.
Vaaleaa leipää ylimmäksi.
Anna maustua seuraavaan päivään hyvin peiteltynä jääkaapissa.
Kuorrutus
- 2 prk (á 2 dl) vispikermaa (vaahdota)
- 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa (notkista juusto ja sekoita kermavaahtoon)
- suolaa
Levitä päälle ja sivuille ja pursota lehti-tyllalla sivut.
Koristeet
- kylmäsavustettua poronpaistia
- rucolaa
- rosmariinia (tätä halusin vain ulkonäön vuoksi :D)
- puolukoita
- ruohosipulia pienenä silppuna
- rosepippuria sormin muserrettuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti