23.2.2019

Porovoileipäkakku ristiäisiin

A niin kuin Aarni. Pienen pojan ristiäisvoikkari. Kylmäsavustttua poronpaistia ja savuporotuorejuustoa. Saunapalvikinkkua ja ruohosipulituorejuustoa. Koristeina poroa ja puolukoita sekä yrttejä.




Kuin kolme pientä voileipäkakkua yhdistetty isoksi voikkariksi

Kolme kerrosta täytettä: 2 kinkkua ja 1 poroa

Koristeiksi poroa, rucolaa ja rosmariinia

ja lisäksi puolukoita, ruohosipulia ja rosepippuria.



Poro-kinkkuvoileipäkakku (n. 30 x 30 cm)

Leivät (2 kerrosta tummaa ja 2 vaaleaa)
  • 6 pitkittäin siivutettua vaaleaa vuokaleipäpalaa
  • samanverran ruisleipää (toiseen väliin käytin pitkittäin siivutettua vuokaleipää ja toiseen Kartanon Ruista pienemmistä paloista kasattuna)
Kinkkutäyte (kahteen väliin)
  • 600 g palvikinkkusiivuja (kuutioi)
  • 4 rkl sinappikurkkusalaattia
  • 600 g (3 prk) ruohosipulituorejuustoa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • mustapippuria
Porotäyte (yhteen väliin)
  • 300 g poronpaistileikettä (kuutio)
  • 200 g savuporotuorejuustoa
  • 1 prk smetanaa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
Kostutus
  • ½ l vettä
  • 1 lihaliemikuutio (keitä lihaliemeksi ja kostuta kasatessa jokainen leipäkerros)
Alimmaiseksi ruisleipää, puolet kinkkutäytteestä.
Vaaleaa leipää, porotäyte.
Ruisleipää, loput kinkkutäyteestä.
Vaaleaa leipää ylimmäksi.

Anna maustua seuraavaan päivään hyvin peiteltynä jääkaapissa.

Kuorrutus
  • 2 prk (á 2 dl) vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa (notkista juusto ja sekoita kermavaahtoon)
  • suolaa
Levitä päälle ja sivuille ja pursota lehti-tyllalla sivut.

Koristeet
  • kylmäsavustettua poronpaistia
  • rucolaa
  • rosmariinia (tätä halusin vain ulkonäön vuoksi :D)
  • puolukoita
  • ruohosipulia pienenä silppuna
  • rosepippuria sormin muserrettuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti