8.2.2019

Volkkari-kakku

Kari on viisikymppinen mies, joka korjaa, entisöi, puunaa ja rakastaa vanhoja volkkareita. Synttärisankari oli vielä äsken auton (kakun) alla, mutta nousee nyt juhlimaan. Onnea Kari!

Kakku on iso ja korkea, riittää isollekin porukalle. Täytettäkin on kahden kakun edestä, mutta kerranhan sitä vaan 50-vuotissynttäreitä vietetään.


Vuoka "jauhotettu" tummalla kaakaolla, sopii gluteenittomaan kakkuun

Pohja näyttää todella tummalta, mutta väri tulee vain kaakaojauheesta, jota olli vuoan pinnalla.
Kahdessa välissä kahvi-suklaatäyte ja kahdessa mansikka-vadelmatäyte. 

Autotehdas :D Olisikohan malli VW 1500? Joku vanha volkkari kuitenkin. Ei kuplavolkkari.








Voi ei, sivupeilit unohtui! No, matka jatkuu silti.







Volkkarikakku

Gluteeniton kakkupohja

  • 8 munaa
  • 3 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 4 dl perunajauhoja
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Voitele iso vuoka (26 cm) ja "jauhota" tummalla kaakaojauheella. Paista 175 C n. 50 minuuttia, varmista kypsyys tikulla.

Kahvi-suklaatäyte (kahteen väliin)
  • 200 g mascarponejuustoa (notkista vispilällä)
  • 1 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • 1 rkl sokeria (lisää kahvi ja sokeri juustoon ja vatkaa hyvin sekaisin)
  • 5 dl vispikermaa (vaahdota) (valuta juusto-kahviseos kermavaahtoon ja vatkaa samalla)
  • 300 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)

Kasaa kakku ylösalaisin kelmulla vuorattuun vuokaan. Täytettä kolmeen väliin. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.


Mansikka-vadelmatäyte (kahteen väliin)
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (à 200 g) mansikkarahkaa (sekoita kermavaahtoon)
  • 1 dl sokeria
  • 1 l pakastemansikoita (sulata, valuta neste pois ja soseuta marjat)
  • ½ dl mansikoiden mehua (kuumenna, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
  • 200 g kokonaisia pakastevadelmia (upota vadelmat kakun väliin leivitettyy täytteeseen)
Molemmat täytteet jähmettyvät nopeasti, joten tee ensin molemmat muuten valmiiksi, mutta lisää liivate ja suklaa vasta juuri ennen täyttöä. Kasaa kakku kelmutetun vuoan sisälle ylösalaisin. Leikkaa kakku viiteen osaan eli täytettä tulee neljään väliin. Kostutus sitruunalimpparilla. Vuorotellen marja- ja suklaatäytettä.

Kuorrute
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokerilla, levitä kermavaahto kakun pinnalle) 
  • kaakaojuomajauhetta (mausta loppukerma kaakaojuomajauheella ja levitä ruskea kermavaahto kakun reunoille
  • mustaa lakritsinmakuista sokerimassaa (kaulitse ja leikkaa volkkarin logon muotoon, nosta kakun päälle ja tee valkoisesta sokerimassasta tien keskiviivat)
  • kananmunan valkuainen
  • tomusokeria (vaahdota valkuaisesta ja tomusokerista pikeeria ja pursota sillä kakun yläreunalle jääpuikkoja talven synttärisankarille)

Koristeet
Näprää sokerimassasta pikkuauto, työkalupakki ja työkalut (meisseli, jakoavain ja pihdit). Nämä voit tehdä jo useampi päivä etukäteen, tekeminen kestää yllättäväen kauan.

Leikkaa kaulitusta sokerimassasta auton kuva kakun sivulle. Muotoile sokerimassasta tunkki ja jalat ja aseta ne auton "alle"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti