3.2.2019

Runebergintortut

Montaa Runebergintorttua ei tarvita, eikä näitä kyllä montaa tullutkaan, mutta juuri sen verran, että saatiin päiväkahville yhdet jokaiselle.

Pinnasta tuli tummia, kun jouduin laittamaan tortut uudestaan uuniin, kun olivat vielä keskeltä raakoja. 20 minuutin paisto ei riittänyt näin isoille tortuille

Aikaisempia minikokoisia Runebergintorttuja täällä.

Hyvää tulevaa Runeberginpäivää!



Hillosilmä ennen paistoa

Paiston jäkeen hillosilmä oli kadonnut tortun sisälle ;)








Runebergintortut (5 kpl)
  • 150 g voita
  • 1½ dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 2 munaa (lisää munat yksitellen ja vaahdota välillä)
  • 1 dl piparimuruja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan, jaa taikina voideltuihin  runebergintorttuvuokiin)
  • vadelmamarmeladia (paina jauhoitetulla sormella kuoppa torttuun ja laita siihen paistonkestävää marmeladia)
Paista 200 C puolisen tuntia, varmista kypsyys tikulla.

Kostutus
  • 2 rkl mantelilikööriä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl kiehuvaa vettä (sekoita kaikkia aineksia niin kauan, että sokeri sulaa)
Laita tortut takaisin vuokiin ja kostuta pullasudin avulla. Anna maustua seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • vadelmamarmeladia (laita tortun keskelle marmeladia)
  • tomusokeria
  • tilkka vettä (sekoita tomusokerista ja vedestä sopivan paksuista kuorrutetta ja pursota ympyräksi hillon ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti