15.3.2019

Avokadosuklaamousse

Tekisi mieli kirjoittaa vaan suklaamousse. Ja tarjota tätä tavallisena suklaamoussena ja katsoa huomaako kukaan. No niin teinkin. Ja kukaan ei huomannut mitään. Ai huomannut mitä? No sitä, että tässä suklaamoussessa ei ole suklaata, eikä kermaa. No mitä sitten? Arvuuttelukierroksella ei kukaan arvannut. Paitsi yksi joka näki avokadot etukäteen. Siis usko tai älä, mutta tässä on avokadoa, kaakaojauhetta ja vaahterasiirappia. Ja maistuu hyvälle. Suklaalle ilman suklaata.

Ihan uskomaton juttu. Näin se maailma muuttuu. Vielä vegaaninenkin, kun käyttää kasvismaitoa esim. mantelimaitoa.

"Avokadomousse on täyteläisen kermainen ja täynnä avokadon hyviä rasvoja, kuituja ja vitamiineja. Tumma kaakao täydentää antioksidanteillaan terveellistä koostumusta. Kaloriton se ei ole, mutta rasvat tulevat hyvästä lähteestä." - Kainuun Sanomat





Avokadosuklaamousse (4 annosta)
  • 2 kypsää avokadoa (halkaise, puolita, poista siemen, irroita hedelmäliha lusikalla)
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 rkl kasvismaitoa, esim. mantelimaitoa
  • ½ tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria, kun ei ollut kaapissa muuta)
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • pieni ripaus suolaa (laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi)
Annostele laseihin ja anna jäähtyä jääkaapissa. Koristele marjoilla.

Ohje Kainuun Sanomat 14.3.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti