12.3.2019

Minibebet

Bebet ovat varma kevään merkki. Ainakin minulle.

Pientä ja pinkkiä.

Olen tehnyt tavallisia bebejä ja kinuskibebejä. Näissä on kinuskitäyte maun vuoksi, mutta tavallinen pinta värin vuoksi. Irtoavat vuoasta ilman voitelua, mutta voi antaa niin hyvää makua pintaan, joten voitelin. Kinuskin keitto pitää tehdä kaikessa rauhassa pienellä lämmöllä. Kiireellä ei tämä homma onnistu. Hiljaa hyvä tulee.

Aikaisempi bebejä









Minibebet (vajaa 100 kpl)

Pohjataikina
  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
  • 4½ dl vehnäjauhoja (lisää jauhot)
Kaulitse, ota pyöreällä muotilla ohuita palasia ja laita voilla voideltuihin minimuffinssivuokiin. Paista 175 C n. 10 minuuttia.

Kinuskitäyte
  • 2 dl vispikermaa
  • 70 g (1 dl) fariinisokeri
  • 3 keltuaista
  • 4 tl perunajauhoja (sekoita kerma, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilassa ja keitä rauhassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sakenee, ota pois liedeltä ja anna jäähtyä)
  • 200 g voita (vatkaa voi tasaiseksi ja lisää voin sekaan keitetty kinuski)
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää täytteeseen)
Laita täyte pursotinpussiin ja täytä bebet. Tasoita tarvittaessa veitsellä. Anna kovettua jääkaapissa.

Kuorrute
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl vettä
  • elintarvikeväriä (sekoita kaikki aineet)
Lisää tarvittaessa tomusokeria/vettä, kunnes saat sopivan paksuisen. Pursota täytteen päälle ja koristele heti nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. niin söpöjä! Tuo kinuskitäyte kuulostaa kyllä hyvältä, täytyy testata . Vaihtelua "normaaliin" bebeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpöjä nämä kyllä ovat, halkaisija vain 4 cm :) Testaa ihmeessä!

      Poista