25.3.2019

Pienet karjalanpiirakat

Näitä tulee aina silloin tällöin tehtyä, vaikka ovatkin aikaa vieviä kun ovat niin pieniä. Ja vielä hitaammin käyttää kun kuvaa samalla :D Mutta mihinpäs tässä valmiissa maailmassa olisi kiire ja siihen on aikaa mikä on kivaa.

Lisään taikinaan voisulaa, joka tekee kuoresta rapeamman. Voideltu vielä runsaalla voilla, niin jopas maistuu! Leivoin 70 kpl.







Pienet karjalanpiirakat

Puuro
  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä (keitä vettä ja riisiä kunnes vesi häviää)
  • 1 l punaista maitoa (lisää maito ja keitä melkein tunti)
  • 1 tl suolaa (mausta suolalla)
Kuoritaikina
  • 2 dl kylmää vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5-5½ dl Sunnuntai hienoja täysjyväruisjauhoja
  • hiukan voisulaa (sekoita kaikki aineet ja leivo videon mukaan piirakoiksi, muotin halkaisija 8 cm)
Paista 275 C noin 10-15 minuuttia. Voiteluun voisulaa, ehdottomasti oikeaa voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti