17.3.2019

Kinkkupasteijat

Kun tekee voitaikinan itse, tajuaa että se on todella VOItaikinaa. Puolet voita, puolet vehnäjauhoja. Ei siis mitään terveellistä, mutta juhliinhan nämä ovat menossakin ja silloin se ei haittaa, pääasia että on hyvää.

Ruisvoitaikinaa olen joskus tehnyt, että olisi edes vähän terveellisempi:




Tulee kauniimpia, kun ei voitele munalla



Kinkkupasteijat (90 kpl)

Voitaikina
  • 500 g voita
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita voi ja jauhot)
  • 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Laita löysä taikina laakeaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kinkkutäyte
  • 350 g palvikinkkua (leikkaa siivut kuutioiksi)
  • 150 g juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
  • 200 g tuorejuustoa (esim. ruohosipulituorejuustoa) (sekoita kaikki aineet sekaisin)
Ota kaulitusta taikinasta muotilla (halkaisija 8 cm) ympyröitä, täytä ja painele haarukalla kiinni ja rei'itä. Paista 200 C 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti