Aika herttaisen näköisiä, kun on useampaa hempeää väriä. Juhlapöytään nostetaan viikon päästä, odottavat pakastimessa sen aikaa.
Aikaisempia (ranskalaisia) macaronseja täällä ja (italialaisia) ylioppilasmacaronseja täällä.
Macarons (40-50 kpl riippuen koosta)
- 90 g valkuaista
- 1/4 tl suolaa (vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi)
- 30 g sokeria (lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, vaahto muuttuu kiiltäväksi)
- 110 g mantelijauhetta
- 200 g tomusokeria (hienonna mantelijauhe ja tomusokeri yleiskoneessa ja siivilöi seos vielä sen jälkeen)
- tomuväriä (sekoita varovasti nuolurilla jauhoseos ja väri valkuaisvaahtoon)
Pursota pyöreällä tyllalla pieniä (2-3 cm) ympyröitä pellille leivinpaperin päälle. Anna macaronsien seisoa puolisen tuntia, jotta pintaa kuivuu, eikä tartu sormeen. Paista 140 C n. 14 minuuttia. Anna jäähtyä ja irroita vasta sitten leivinpaperista.
Kaakaomacaronit
- 100 g valkuaisia
- 1/4 tl suolaa (vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi)
- ½ dl sokeria (lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, vaahto muuttuu kiiltäväksi)
- 125 g mantelijauhetta
- 215 g tomusokeria
- 15 g kaakaojauhetta (hienonna mantelijauhe, tomusokeri ja kaakao yleiskoneessa ja siivilöi seos vielä sen jälkeen, sekoita kuivat aineet varovasti nuolurilla valkuaisvaahtoon)
Pursota pyöreällä tyllalla pieniä (2-3 cm) ympyröitä pellille leivinpaperin päälle. Anna macaronsien seisoa puolisen tuntia, jotta pintaa kuivuu, eikä tartu sormeen. Paista 140 C n. 14 minuuttia. Anna jäähtyä ja irroita vasta sitten leivinpaperista.
Keltainen sitruunatäyte
- 100 g lemon curdia
- 100 g vaniljatuorejuustoa (sekoita aineet)
Ruskea suklaatäyte
- 100 g maitosuklaata (sulata)
- 100 g vaniljatuorejuustoa (sekoita suklaa ja juusto)
Vihreä suola-kinuskitäyte
- 50 g voita
- 1 dl tomusokeria (vatkaa voi ja tomusokeria vaahdoksi)
- 0,3 dl kinuskikastiketta (lisää kinuski ja vatkaa vielä)
- sormisuolaa (laita täytettä macaroniin ja lisää täytetteen päälle sormisuolaa ja sitten macaronin toinen puolikas)
Pinkki vadelmatäyte
- 50 g vadelmia (soseuta)
- 50 g vaniljatuorejuustoa (sekoita vadelmasose ja tuorejuusto)
- (tomusokeria, jos on liian löysää, niin kuin minulla oli kun en valuttanut vadelmia)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti