25.5.2019

Hempeät macaronit

Tytär etsi ohjetta, jolla onnistuu ja löysi Takuuvarmat macarons-leivokset (Soppa365). Uskaltauduttiin taas kokeilemaan. Keltaiset onnistuivat ja tehtiin heti perään toinen taikina. Vihreissä jäi huippu näkyviin ja otti vähän ruskeaa väriäkin. Kokeilin vielä vaalenpunaisia ja taas onnistui. Teinpä vielä ruskeita kaakaomacaronja ja niistäkin ihan oikeasti tuli macaroneja. Ihanaa onnistua, koska sitä ei tapahdu aina macaronien kanssa. Nyt tuntuu, että mikä ihme näissä edes voi mennä pieleen ja silloin kun menee pieleen, ei millään tajua että miksi.

Aika herttaisen näköisiä, kun on useampaa hempeää väriä. Juhlapöytään nostetaan viikon päästä, odottavat pakastimessa sen aikaa.

Aikaisempia (ranskalaisia) macaronseja täällä ja (italialaisia) ylioppilasmacaronseja täällä.











Macarons (40-50 kpl riippuen koosta)
  • 90 g valkuaista
  • 1/4 tl suolaa (vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi)
  • 30 g sokeria (lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, vaahto muuttuu kiiltäväksi)
  • 110 g mantelijauhetta
  • 200 g tomusokeria (hienonna mantelijauhe ja tomusokeri yleiskoneessa ja siivilöi seos vielä sen jälkeen)
  • tomuväriä (sekoita varovasti nuolurilla  jauhoseos ja väri valkuaisvaahtoon)
Pursota pyöreällä tyllalla pieniä (2-3 cm) ympyröitä pellille leivinpaperin päälle. Anna macaronsien seisoa puolisen tuntia, jotta pintaa kuivuu, eikä tartu sormeen. Paista 140 C n. 14 minuuttia. Anna jäähtyä ja irroita vasta sitten leivinpaperista.

Kaakaomacaronit
  • 100 g valkuaisia
  • 1/4 tl suolaa (vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi)
  • ½ dl sokeria (lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, vaahto muuttuu kiiltäväksi)
  • 125 g mantelijauhetta
  • 215 g tomusokeria
  • 15 g kaakaojauhetta (hienonna mantelijauhe, tomusokeri ja kaakao yleiskoneessa ja siivilöi seos vielä sen jälkeen, sekoita kuivat aineet varovasti nuolurilla valkuaisvaahtoon)
Pursota pyöreällä tyllalla pieniä (2-3 cm) ympyröitä pellille leivinpaperin päälle. Anna macaronsien seisoa puolisen tuntia, jotta pintaa kuivuu, eikä tartu sormeen. Paista 140 C n. 14 minuuttia. Anna jäähtyä ja irroita vasta sitten leivinpaperista.

Keltainen sitruunatäyte
  • 100 g  lemon curdia
  • 100 g vaniljatuorejuustoa (sekoita aineet)
Ruskea suklaatäyte
  • 100 g maitosuklaata (sulata)
  • 100 g vaniljatuorejuustoa (sekoita suklaa ja juusto)
Vihreä suola-kinuskitäyte
  • 50 g voita
  • 1 dl tomusokeria (vatkaa voi ja tomusokeria vaahdoksi)
  • 0,3 dl kinuskikastiketta (lisää kinuski ja vatkaa vielä)
  • sormisuolaa (laita täytettä macaroniin ja lisää täytetteen päälle sormisuolaa ja sitten macaronin toinen puolikas)
Pinkki vadelmatäyte
  • 50 g vadelmia (soseuta)
  • 50 g vaniljatuorejuustoa (sekoita vadelmasose ja tuorejuusto)
  • (tomusokeria, jos on liian löysää,  niin kuin minulla oli kun en valuttanut vadelmia)
Pohja ohje Soppa365 ja täyteohjeet Kinuskikissalta ja Annin uunissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti