11.4.2016

Macarons

Jee! Tällä kertaa nämä onnistuivat ja nyt tiedän mikä meni pieleen viimeksi. Silloin vatkasin mantelijauhe-tomusokeriseoksen valkuaisvaahtoon yleiskoneella eli aivan liian tehokkaasti, joten taikina löystyi liikaa ja pursotuskin oli hankalaa.

Nyt vatkasin valkuaisvaahdon kovaksi ja mantelijauhe-tomusokerin sekoitin varovasti nuolurilla. Sekoittelin hetken aikaa ja jotenkin sen alkoi vaan näkemään, että nyt tämä on juuri oikeanlaista. Jämäkkää, ettei leviä holtittomasti pursottaessa, mutta sen verran löysää, että pinta tasoittuu, eikä siihen jää huippua.

Innostuin onnnistumisesta niin valtavasti, että tein vaaleanpunaisten macaronsien jälkeen keltaisia ja kun sekin taikina onnistui, niin oli pakko tehdä vielä vaaleanvihreitä. Jos kolme kertaa peräkkäin sain nämä onnistumaan, niin luulisin nämä nyt osaavani. Oi näitä elämän pieniä iloja. Tein epäonnistumisen pelossa vähän pienemmän taikinan kuin ennen, mutta nytpä sitten sain useamman värisiä.










Macarons (24-30 kpl)
Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle ympyröitä (halkaisija n. 3 cm) ja laita pursotinpussi valmiiksi. Näin pääset heti pursottamaan, kun taikina on valmis.

Taikina
  • 80 g mantelijauhetta
  • 140 g tomusokeria (sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, aja yleiskoneen leikkuuterällä tasaiseksi ja siivilöi vielä sen  jälkeen)
  • 70 g (2 munaa) valkuaista
  • 20 g Siro erikoishienoa sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi)
  • pinkkiä elintarvikeväriä (lisää väri valkuaisvaahtoon, lisää jauhoseos ja sekoita varovasti nuolurilla, tarkkaile kuinka pinta tasoittuu, jos ei tasoitu, niin sekoita vielä vähän lisää)
Pursota ympyröihin taikinaa. Anna kovettua 20-30 minuuttia, pinnan on oltava kuivan kova ennen paistamista. Paista 130-140 °C vajaa 15 minuuttia. Irrota leivinpaperista vasta jäähtyneinä.

Vaaleanpunainen täyte
  • ½ dl vispikermaa
  • 3 tl vadelmaesanssia
  • pinkkiä elintarvikeväriä (kuumenna kattilassa)
  • 140 g valkosuklaata (sulata mikrossa ja lisää kermaan)
Vaaleanvihreä täyte
  • ½ dl vispikermaa
  • limen kuorta
  • limemehua (kuumenna kerma ja kuoriraaste ja mehu kattilassa)
  • 140 g valkosuklaata (sulata mikrossa ja lisää kermaan)
  • vihreää elintarvikeväriä
Vaaleankeltainen täyte
  • valmista lemoncurdia
Valitse saman kokoiset puoliskot ja liimaa täytteellä yhteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti