Paistoin puolet taikinasta muffinssipellillä ja puolet peltisissä mukeissa (varmaan aluperin armeijan mukeja, sellaisia missä on ripa). Yksittäisissä mukeissa oli siinä mielessä helpompi paistaa kun pystyi kääntämään ja ottamaan pois sitä mukaan kun valmistui, eikä tarvinnut ottaa kaikkia kerralla. Ei tullut yhtään kuvaa otettua niistä mukeista. Varmaan siksi kun oltiin jo syömässä ensimmäisiä, kun toinen satsi oli grillissä.
Muscovadosokeriakin käytin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Maistui voimakkaalle taikinassa, mutta ei valmiissa kakussa.
Alimpana muscovado ruokosokeria |
Paisto alkaa! |
Valmis! |
Osa paistui täysin kypsäksi, mutta parhaimmaan nämä ovat näin sisältä pehmeinä. |
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1½ dl muscovadosokeria
- 3 tl vaniljasokeria (vaahdota voi ja sokerit)
- 3 munaa (lisää yksitellen ja vatkaa aina välissä)
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- ½ tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
- 100 g tummaa suklaata (rouhi suklaa ja lisää taikinaan)
Voitele ja jauhota peltinen muffinssivuoka tai metallisia irtokuppeja. Jaa taikina niihin.
Laita paistumaan grilliin epäsuoraan lämpöön eli ei suoraan vastuksen päällä, vaan polttimot voivat olla päällä vieressä, mutta ei suoraan vuoan alla. Paistoaika noin 10 minuuttia. Saavat jäädä sisältä pehmeiksi, valuviksi.
Irroita vuoasta ja tarjoile heti jäätelön ja marjojen kanssa.
Ohje K-ruoka
Loistava idea! Ei ole ikinä tullut edes mieleen paistaa muffinseja grillissä, ehdottomasti testaan!
VastaaPoistaKannattaa testata! Samalla tavallahan ne on lämpimiä, olipa se uuni tai grilli. Ainakin melkein.
Poista