4.8.2019

Bataattichili

Chocochilin sivuilta löytyi hyvän kuuloinen bataattichilin ohje, otin testiin ja tykkäsin. Nyt oli grilliruoan lisukkeena, mutta menisi hyvin pääruokanakin salaatin kanssa.

En vieläkään tiedä mitä tapahtui paputölkkiä avatessa, mutta yhtäkkiä sormet olivat veressä. Peltipurkin kansi oli todella terävä ja viilsi hetkessä haavat. Ilmeisesti en ole pitkään aikaan säilykepurkkia avannut.

Teen varmasti toistekin ja toivottavasti tölkin aukaisukin silloin onnistuu.


Tuikku pitää tulisen bataattichilin kuumana


Pinaatti-porkkana-pellavasämpylöitä, vesimelonia, salaattia,
halloumia, kanaa, grillattuja kasviksia, tomaattia,
bataattichiliä ja uusi perunoita voikastikkeen kanssa.
Bataattichili
  • öljyä (kuumenna kattilassa)
  • 1 tl juustokuminaa (kuumenna maustetta öljyssä)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä (hienonna sipulit ja lisää öljyyn, kuullota)
  • 450 g bataattia (kuutioi)
  • 2 chiliä (leikkaa renkaiksi) (laitoin vain yhden chilin, ettei tule liian tulista)
  • 500 g tomaattimurskaa
  • n. 5 dl vettä (lisää bataatit, chilit, tomaattimurska ja vesi)
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria (kun bataatit ovat vähän pehmentyneet lisää loput aineet ja hauduta kypsäksi)
  • tuoretta korianteri koristeeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti