Kiitos Aila! :) |
Kanttarellejakin tupsahti taloon, kiitos Anni :) Nämä syötiin paistettuna ja keittona. |
Rapea marenkikuori, pehmeää omenatäytettä ja vaniljakastiketta. |
Omenakakku Sharlotka (1 iso 24 cm tai 2 pientä 16 cm)
- 5 isoa omenaa tai reilusti pieniä kotimaisia omenoita (paloittele pieniksi paloiksi ja laita voideltuun irtopohjavuokaan niin että täyttää puolet vuoan korkeudesta)
- kanelia (ripottele pinnalle kanelia)
- 3 munaa
- 2½ dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
- 1 tl vaniljasokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja (sekoita vaniljasokeri jauhoihin ja lisää taikinaan, kaada taikina omenoiden päälle)
Paista 175 C uunin alaosassa 20 minuuttia ja sitten keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja irroita sitten irtopohjavuoasta. Ripottele pinnalle kanelia ja nauti vaniljakastikkeen kanssa.
Perinteisen omenapiirakan ohje täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti