29.8.2019

Omenakakku Sharlotka

Ihana aamu! Ystävä oli tuonut pussillisen omenoita työhuoneeseen, kiitos Aila :) Mitähän näistä tekisi? Perinteisen reseptin omenapiirakkaa on ihan vasta syöty ja omenakaurapaistos ei nyt juuri iskenyt. Soppa 365 -sivuilta löytyi Omenakakku Sharlotka ja se lähti testiin. Nopea tehdä, eikä siinä ole ollenkaan rasvaa. Rapea marenkinen pinta ja alla pehmeää omenaa. Tykkäsin. Vaniljakastikkeen kanssa kaikki maistuu hyvälle.


Kiitos Aila! :)



Kanttarellejakin tupsahti taloon, kiitos Anni :) Nämä syötiin paistettuna ja keittona.


Rapea marenkikuori, pehmeää omenatäytettä ja vaniljakastiketta.

Omenakakku Sharlotka (1 iso 24 cm tai 2 pientä 16 cm)
  • 5 isoa omenaa tai reilusti pieniä kotimaisia omenoita (paloittele pieniksi paloiksi ja laita voideltuun irtopohjavuokaan niin että täyttää puolet vuoan korkeudesta)
  • kanelia (ripottele pinnalle kanelia)
  • 3 munaa 
  • 2½ dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja (sekoita vaniljasokeri jauhoihin ja lisää taikinaan, kaada taikina omenoiden päälle)
Paista 175 C uunin alaosassa 20 minuuttia ja sitten keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja irroita sitten irtopohjavuoasta. Ripottele pinnalle kanelia ja nauti vaniljakastikkeen kanssa.



Perinteisen omenapiirakan ohje täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti