13.8.2019

Mustaherukka-suklaabrownie

Pensaat täynnä ihania viinimarjoja, mustaherukoita. Parhaimmillaan ne ovat ihan siltään, suoraan puskasta.

Testasin Yhteishyvän ohjetta mustaherukka-suklaabrowniet. Hyvää tuli, mutta ehkä tykkään näistä marjoista enemmän ilman paistamista, kuten kuningatten suklaakakussa. Myös vadelmilla tästä voisi tulla aika herkkua!







Mustaherukka-suklaabrownie

Pohja
  • 150 g voita (sulata kattilassa)
  • 200 g tummaa suklaata (paloittele ja lisää voikattilaan, sekoita kunnes suklaa on sulanut, anna jäähtyä)
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisä taikinaan, lisää lopuksi myös suklaavoi)
Levitä taikina kolmeen irtopohjavuokaan (kahden halkaisija 16 cm ja yhden 20 cm) tai yhteen 25 x 35 cm.
  • 200 g mustaherukoita (ripottele taikinan pinnalle mustaherukoita)
Paista 175 C puolisen tuntia.

1 kommentti: