19.1.2018

Kahvi-suklaa- ja mansikkaleivokset

Pieni on kaunista. Ja söpöä. Ja saa syödä monta! Näitä meneekin helposti useampi, ovat sen verran hyviä. Maku ja rakenne kohdillaan. Pohjassa rouskuvia suklaapaloja ja täytteet hyvin koossa pysyviä, mutta ihanan pehmeitä.

Paistoin suklaakakkupohjan pellillä ja tein siitä kahdenlaisia leivoksia. Suklaisissa kahvi-suklaatäytettä kahden pohjan välissä. Mansikkaisissa pohjan päällä mansikka- ja vaniljatäyte ja pinnalla mansikkamehukerros.

Nämä voisivat olla hyvin vaikka ystävnpäivänpäivän petit fourseja.

Joskus tein puolukkaleivoksia, mutta niistä tuli liian korkeita. Nyt yritin kovasti tehdä vain vähän täytteitä, että saan ohuet kerrokset ja onnistuin.

Joissain kuvissa utua keskellä, mitä lie taikinaa linssissä :D Rapatessa roiskuu!


Suklaanpalat näkyvät paistetussa pohjassa.
Pohja kolmeen osaa: kaksi menee suklaaleivosten pohjaksi ja pinnaksi, kolmas mansikkaleivoten pohjaksi.

Toinen kostutettu maitokahvilla, toinen mansikkamehulla.

Kahvi-suklaatäyte ja mansikkatäyte.

Mansikkatäytteen päälle vaniljatäyte ja suklaatäytteen päälle suklaakakkupohja.

Mansikkaleivoksen vaniljakerroksen päälle mansikkapinta.

Leikkasin kahden kokoisia paloja: 3 x 3 cm ja 4 x 4 cm. 

Suklaakakkupohja, mansikkatäyte, vaniljatäyte ja mansikkamehupinta.

Tuoreita mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä koristeeksi. Mansikalla maistuvat, vaikka ulkolaisia ovatkin!

Kermaan sulatettua suklaata ja suklaarusinoita (kuvittele ne kahvinpavuiksi :D)






Kahvi-suklaa- ja mansikkaleivokset

Suklaakakkupohja 
  • 90 g voita (sulata)
  • 1 dl maitoa
  • 3 munaa (lisää maito ja munat voisulaan)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2½ dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 60 g tumaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
Paista pellilla leivinpaperin päällä 200 C n. 20 minuuttia. Paista pohja vain juuri ja juuri kypsäksi, ettei mene reunoilta kovaksi. Kostuta hyvin. Suklaapalaset rouskuvat ihanasti leivoksissa.

Leikkaa levy kolmeen osaan. Kaksi menee suklaaleivosten pohjaksi ja pinnaksi. Yksi mansikkaleivosten pohjaksi.

Mansikkaleivokset
Mansikkatäyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • ½ l pakastemansikoita (sulata, valuta liemi pois ja soseuta)
  • 1 dl vispikermaa (vaahdota)
  • ½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • 1/4 dl sokeria (lisää kermavaahtoon rahka, sokeri ja mansikkasose)
  • tilkka mansikkamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Laita kaksi pohjaa reunuksen sisään täyttämistä varten. Taita leivinpaperia suklaa- ja mansikkaleivosten väliin. Kostuta pohja mansikoista valutetulla mehulla. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä tunti jääkaapissa.

Vaniljatäyte
  • 2½ liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 1 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 1½ dl vaniljjogurttia
  • vaniljasokeria
  • sokeria
  • tilkka vettä (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)
Kaada hyytyneen mansikkatäytteen päälle ja anna hyytyä tunti jääkaapissa.

Mehupäällinen
  • 2½ liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl mansikkamehua
  • (sokeria)
Kuumenna tilkka mansikkamehusta ja sulata siihen liivatteet, kaada liivateseos mehuun ja sekoita. Kaada hyytyneen vaniljakerroksen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Leikkaa hyytyneet leivokset pieniksii paloiksi (3 x 3 cm tai 4 x 4 cm). Koristele tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kahvi-suklaaleivokset
Kahvi-suklaatäyte
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • ½ rkl sokeriaa (mausta kerma sokerilla)
  • 80 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista vispilällä)
  • vajaa ½ dl vahvaa kahvia (laita 2 mitallista kahvia kuppia kohti, sekoita jäähtynyt kahvi tuorejuusto ja yhdistä se sitten täytteeseen)
  • 120 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Levitä maitokahvilla (vahvaa kahvia ja maito) kostutetun pohjan päälle. Nosta toinen pohjapala päälle ja kostuta sekin maitokahvilla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Suklaakuorrutus
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 130 g maitosuklaata (paloittele ja sekoita kermaan)
Leikkaa hyytyneet leivokset pieniksi paloiksi (3 x 3 cm tai 4 x 4 cm). Valuta suklaata suklaaleivoten päälle ja koristele suklaarusinoilla.

4 kommenttia:

  1. Kauniita ja herkullisen näkösiä leivoksia! ♥

    VastaaPoista
  2. Ihana idea tehdä tällaisia minileivoksia. Tätä voisi testata vaikka Ystävänpäivänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi sopivia ystävänpäiväksi, testaa ihmeessä :) Hyviää olivat, suosittelen lämpimästi

      Poista