Reseptin sain melkein 10 vuotta sitten lapsuuden koulukaverilta. Istuttiin naisten kans iltaa ja samalla pilkottiin porkkanoita ja paprikoita. Mukavaa puuhastelua ja ihana tuoksu täytti keittiön. Sopivaa ruokaa illanistujaisiin - voi syödä vaikka kuinka pitkään ilman ähkyä.
Ystävä oli saanut tämän reseptin ystävältään juuri tällä nimellä, alkuperästä ei ole minulla tietoa.
Hetan lämmin kanasalaatti
Feta-kastike
- 1 prk fetajuustoa
- 1 prk kermaviiliä
- mustapippuria
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan. Voit laittaa halutessasi myös valkosipulia ja ruohosipulia.
Kasvikset
- 4 porkkanaa
- 2 paprikaa
- 1 kesäkurpitsa
- 3 sipulia
- 5 valkosipulin kynttä
Suikaloi kasvikset ja laita uunipellille.
- 1 dl öljyä
- ½ dl punaviinibalsamicoa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 tl mustapippuria
- 3 rkl basilikaa
Sekoita ainekset ja kaada kasvisten päälle. Paista uunin grillivastuksen alla 200 C reilu vartti. Sekoittele välillä. Leivinpaperia ei kannata laittaa alle, voi syttyä tuleen, jos osuu grillivastuksiin...
Kanat
- 1 kg hunajamarinoituja kanafileitä
Suikaloi ja paista pannulla kypsiksi. Valmiita fileesuikaleitakin voi käyttää, mutta itse leikkaamalla saa isompi ja selkeämpi paloja.
Tarjoiluastian pohjalle 2 pussia salaattia (voi olla erilaisiakin salaatteja), päälle kuumat kasvikset ja ylimmäksi kanat. Tarjoile fetakastikkeen ja yrtti- tai valkosipulipatongin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti