11.1.2015

Hetan lämmin kanasalaatti

Reseptin sain melkein 10 vuotta sitten lapsuuden koulukaverilta. Istuttiin naisten kans iltaa ja samalla pilkottiin porkkanoita ja paprikoita. Mukavaa puuhastelua ja ihana tuoksu täytti keittiön. Sopivaa ruokaa illanistujaisiin - voi syödä vaikka kuinka pitkään ilman ähkyä.

Ystävä oli saanut tämän reseptin ystävältään juuri tällä nimellä, alkuperästä ei ole minulla tietoa.







Hetan lämmin kanasalaatti

Feta-kastike
  • 1 prk fetajuustoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • mustapippuria
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan. Voit laittaa halutessasi myös valkosipulia ja ruohosipulia.

Kasvikset 
  • 4 porkkanaa
  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 sipulia
  • 5 valkosipulin kynttä 
Suikaloi kasvikset ja laita uunipellille.

Kasvisten kastike uuniin
  • 1 dl öljyä
  • ½ dl punaviinibalsamicoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl mustapippuria
  • 3 rkl basilikaa
Sekoita ainekset ja kaada kasvisten päälle. Paista uunin grillivastuksen alla 200 C reilu vartti. Sekoittele välillä. Leivinpaperia ei kannata laittaa alle, voi syttyä tuleen, jos osuu grillivastuksiin...

Kanat
  • 1 kg hunajamarinoituja kanafileitä
Suikaloi ja paista pannulla kypsiksi. Valmiita fileesuikaleitakin voi käyttää, mutta itse leikkaamalla saa isompi ja selkeämpi paloja.

Tarjoiluastian pohjalle 2 pussia salaattia (voi olla erilaisiakin salaatteja), päälle kuumat kasvikset ja ylimmäksi kanat. Tarjoile fetakastikkeen ja yrtti- tai valkosipulipatonkin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti