6.2.2015

Salibandykakku

Vaatteet ja pelivehkeet sokerimassasta.
Pohjan ainekset.




Suklaakakkupohja
  • 200 g margariinia
  • 140 g (2 dl) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 5 keltuaista (lisää yksitellen ja jatka vatkaamista)
  • 150 g maitosuklaata (sulata ja sekoita edellisiin)
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 5 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti taikinaan)
  • paista 175 C 40-50 minuuttia
Suklaatäyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g rahkaa
  • 1 rkl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokeri)
  • 250 g maitosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
  • tilkka limpparia (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)
Kostutus sitruunalimpparilla, väliin vadelmahilloa ja suklaatäytettä. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Suklaakuorrutus
  • 1,1 dl vispikermaa (kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä)
  • 195 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi)
  • Kaada kakun päälle ja jäähdytä jääkapissa.
Ohjeet Kinuskikissalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti