Todella, todella sitruunaista!
Sitruunapiirakka
Pohja
- 200 g vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 50 g tomusokeria
- 2 keltuaista
- 1 tl sitruunan raastettua kuorta
- ripaus suolaa (yhdistä kaikki aineet yleiskoneessa)
- 3 rkl maitoa (lisää lopuksi maito)
Anna taikinan kovettua jääkaapissa tunti ja kaulitse irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla. Laita leivinpaperin päälle karkeaa suolaa ja paista 200 C 15 minuuttia.
Täyte
- 3 dl sitruunamehua (n. 4 sitruunaa)
- kahden sitruunan raastettu kuori
- 120 g sokeria
- 2½ dl vispikermaa
- 4 munaa
- 4 keltuaista (sekoita kaikki ainekset koko ajan sekoittaen.
Kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 200 C n. 15 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.
Marenki
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria (vatkaa kovaksi vaahdoksi ja pursota täytteen päälle)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti