19.3.2015

Mangohyytelökakku

Raikas, nopea, helppo ja hyvä. Reseptin olen saanut yli 15 vuotta sitten ja edelleen tätä tulee tehtyä. Keväisin varsinkin. Helppo tehdä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia keksejä. Laktoositon tulee ihan luonnostaan, kun kaikkea saa nykyään laktoosittomana.




Pintakerros on kätevintä kaataa suoraan jääkaapissa, niin ei tarvitse liikutella ja läikyttää mehua.


Mangohyytelökakku

Pohja
  • 1 pkt Digestive-keksejä (murskaa yleiskoneella)
  • margariinia, sen verran, että keksimuruista tulee kosteaa (sulata ja lisää muruihin, painele irtopohjavuoan pohjalle paperin päälle)
Täyte
  • 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 tlk (200 g) maitorahkaa
  • 1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa 
  • 2 pilttipurkkia mangososetta
  • 1 dl sokeria (lisää rahka, juusto, sose ja sokeri kermavaahtoon)
  • 1 dl mangoappelsiinimehua (kuumenna ½ dl mehua kiehuvan kuumaksi ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Lisää loput mehusta.)
Kaada täyte murupohja päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunnin.

Pinta
  • 6 liivatetta (liota liivatteet kylmässä vedessä)
  • 2 pilttipurkkia mangososetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl mangoappelsiinimehua (lisää 1½ dl mehua soseen joukkoon, kuumenna ½ dl mehua ja liota siihen liivatteet, kaada ohuena nauhana mehusoseseokseen)
Kaada pinta hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita vuoasta ja poista myös paperi alta. Pinnalle hedelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti