29.3.2015

Palmusunnuntain täytekakku

Takana kananmunan kuorissa kasvaa ohraa ja herneitä, osa vasta itämässä.




Palmusunnuntain täytekakku

Pohja
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
  • 1 dl sokeria
  • 5 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/3 dl kaakaojauhetta
  • 1/3 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
  • 5 valkuaista
  • 1 dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
Paista 175 C n. 45 minuuttia, vuoan halkaisija 16 cm.

Suklaatäyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 rkl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokeri)
  • 250 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata) (sulata ja lisää täytteeseen)
  • tilkka vettä (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)

Vuoakaan kelmu ja täyte kakku sinne. Kostutus kaakaolla, väliin vadelmahilloa ja suklaatäytettä. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Reunoille
  • 2dl kermaavaahtoa
  • vaniljasokeria
  • keltaista väriainetta
Päälle
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 140 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa, sekoita että sulaa tasaiseksi, kaada kakun päälle)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti