Takana kananmunan kuorissa kasvaa ohraa ja herneitä, osa vasta itämässä. |
Palmusunnuntain täytekakku
Pohja
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
- 1 dl sokeria
- 5 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/3 dl kaakaojauhetta
- 1/3 dl perunajauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
- 5 valkuaista
- 1 dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
Suklaatäyte
- 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 200 g vaniljarahkaa
- 1 rkl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokeri)
- 250 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata) (sulata ja lisää täytteeseen)
- tilkka vettä (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)
Vuoakaan kelmu ja täyte kakku sinne. Kostutus kaakaolla, väliin vadelmahilloa ja suklaatäytettä. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Reunoille
- 2dl kermaavaahtoa
- vaniljasokeria
- keltaista väriainetta
Päälle
- 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
- 140 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa, sekoita että sulaa tasaiseksi, kaada kakun päälle)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti