Siniseksi värjättyä kermavaahtoa.
Kermavaahdosta jäälautat.
Pilkki sokerimassasta.
Nemo ja 2 rautua. Nemolle myös vaihtoehtoiset evät ja pyrstö.
Pohja
- 300 g voita
- 300 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
- 2 dl sokeria
- 10 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2/3 dl kaakaojauhetta
- 2/3 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
- 10 valkuaista
- 2 dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
- paista 175 C reilu tunti, vuoan halkaisija 26 cm
Suklaatäyte
- 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
- 8 dl vispikermaa (vaahdota)
- 400 g rahkaa
- 2 rkl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokeri)
- 500 g maitosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
- tilkka limpparia (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)
Kostutus sitruunalimpparilla, väliin vadelmahilloa ja suklaatäytettä. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kuorrutukseen 4 dl sinistä kermavaahtoa ja 2 dl valkoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti