14.5.2016

Gluteeniton mantelileipä

Äiti teki tätä gluteenittomalle illalliselle ja minäkin innostuin kokeilemaan. Eniten makua antaa voimakas juusto. Suutuntuma on ihan erilainen kuin perinteisista jauhoista tehdyssä leivässä. Tämä on jotain erilaista, joka sopii hyvin vaikka keiton tai teen kanssa ihan siltään.





Gluteeniton mantelileipä (16 kpl)
  • 2 munaa
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia (sekoita munat ja jogurtti)
  • 1½ dl mantelijauhetta
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua psylliuminsiemenkuorta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 150 g punaleima emmental -raastetta (sekoita taikinaan)
Nostele ruokalusikallinenn taikinaa pellille ja muotoili littaniksi leiviksi. Paista 200 C n. 13 minuuttia, kunnes kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti